Faszerowane pomidorki

Faszerowane pomidorki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • jajka ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • szynka

    100 g
  • szczyorek

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Ostudzone i obrane jaja i szynkę pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać. W pomidorkach odkroić górę i łyżeczką "wydłubać" nasiona. Szynkę, jajka i koperek połączyć z majonezem i przyprawić do smaku. Pomidorki napełnić farszem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat