Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane cebulki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule małe 9-10 sztuk
kaszanka 60 dag
wino czerwone wytrawne 50 ml
czosnek 1 ząbek
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane cebulki

Kroki postępowania

1
cebule obieramy i wyciskamy z nich środek tak aby cebula się nie rozpadła
Krok 1 - faszerowane cebulki foto
2
farsz: wino podgrzać z ząbkiem czosnku przetartym przez praskę, dodać cebulkę pokrojoną w paseczki (ta ze środków) i kaszankę wszystko wymieszać ze sobą rozgniatając dobrze kaszanke
Krok 2 - faszerowane cebulki foto
3
farszem wypełnić cebulki i posypać startym serkiem
Krok 3 - faszerowane cebulki foto
4
piec aż cebule zrobią się miękkie
Krok 4 - faszerowane cebulki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.10.2015 23:27
Super przekąska.
Norgiusz 04.01.2014 17:22
pomysłowe :)
Magda24 22.02.2013 12:42
fajne - można jeść kaszankę z cebulą pokrojoną-ja tak jadam, lub kaszankę w cebulę schowaną :) - pyszne :)
babajaga1969 22.02.2013 12:22
podoba mi się przepis, lubię cebulę ugotowaną i pieczoną, robi się taka słodka - fajny przepis :)
tessinka 21.02.2013 20:55
Świetny pomysł, napewno wypróbuję :)
halina17 21.02.2013 15:23
Smaczne cebulki.
Monika.M 21.02.2013 13:17
super
Adrian3 21.02.2013 13:04
świetne
kasienka23 21.02.2013 12:59
słyszałam o takiej potrawie, chętnie wypróbuję przepis
Ryszard4 21.02.2013 12:52
ciekawy pomysł, muszę wypróbować
David 21.02.2013 12:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak