Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana kalarepa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1
pomidor 1
ząbek czosnku
papryka czerwona 60 g
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kalarepa

Kroki postępowania

1
Odciąć górę kalarepy i wydrążyć środek.
Krok 1 - Faszerowana kalarepa foto
2
Paprykę, pomidora i wydrążony środek posiekaj drobno.Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmażyć warzywa na oliwie.Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Faszerowana kalarepa foto
3
Wypełnić kalarepę warzywami i gotować na parze przez 20 minut.Można podawać z ryżem
Krok 3 - Faszerowana kalarepa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 21.06.2015 15:40
Bardzo ciekawy przepis i pomysłowy :)
Wafelek2601 21.06.2015 14:30
Ciekawy przepis
Franciszek 21.06.2015 13:49
lekkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak