Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cukinia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mięso mielone 150 gram
ryż ugotowany 150 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
ser żółty
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cukinia

Cukinię należy umyć. Przekroić na pół wzdłuż, wyjąć łyżeczką miążśz.
Mięso wymieszać z ryżem oraz duża ilością przypraw.
Nadziewamy cukinię, posypujemy na końcu serem i możemy róznież posypać pietruszką zieloną. Smarujemy blaszkę oliwą i układamy każdą cukinię.
Zapiekamy w piekarniku w 200 st do miękkości cukini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.12.2016 07:27
wygląda bardzo smacznie
Krzysztof15 02.12.2016 21:45
bardzo lubię
IKrakowianka 02.12.2016 20:30
super propozycja
Marta1986 02.12.2016 19:09
apetyczne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak