Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 600 g
parówki 500 g
przecier pomidorowy 200 g
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka

Kroki postępowania

1
Suszoną fasolę Jaś zalać ok 1,5 litra wody i zostawić na noc.
Krok 1 - Fasolówka foto
2
Rano fasolę ugotować
Krok 2 - Fasolówka foto
3
Do fasoli dodajemy przecier pomidorowy liść laurowy , ziele angielskie , posiekaną i podsmażoną cebulę z czosnkiem i resztę przypraw.
Krok 3 - Fasolówka foto
4
Parówki obrać z foli i pokroić na plasterki.
Krok 4 - Fasolówka foto
5
Masło roztapiamy i dodajemy mąkę .
Krok 5 - Fasolówka foto
6
Do zupy dodajemy zasmażkę i parówki. Gotujemy chwilę i gotowe.
Krok 6 - Fasolówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 30.08.2014 13:56
uwielbiam taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak