fasolka z kiełbaską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    100 gram
  • kiełbasa

    4 laski
  • cebula

    2 szt
  • papryka

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyz
  • olej

  • mąka pszenna

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 zabki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole namoczyć i pozostawić na 24 h i gotować w osolonej wodzie ok 1 godziny . Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć i pokroić w duże kosteczki . Kiełbasę pokroić na 4 kawałki . Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z czosnkiem, włożyć paprykę oraz kiełbasę i smażyć 5 - 10 minut.
Zawartość patelni przełożyć do ugotowanej fasoli, dodać koncentrat pomidorowy i mąkę rozprowadzoną 1/4 szklanki wody. Dodajemy mielona paprykę sól i pieprz i jeszcze gotujemy 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 16.11.2012 21:36
dobre
maciek7 13.07.2012 20:59
pycha
IKrakowianka 07.02.2012 21:42
ja też bardzo lubię
RenataZ-et 07.02.2012 20:42
uwielbiam taką fasolkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat