Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z prazonym sezamem po japońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 400 gram
sezam 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z prazonym sezamem po japońsku

Kroki postępowania

1
Fasolke gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z prazonym sezamem po japońsku foto
2
Prazymy sezam na oleju.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z prazonym sezamem po japońsku foto
3
Odcedzamy fasolke. Na patelni wlewamy olej rzepakowy i smazymy do chrupkosci fasolke, około 15 minut. Ściągamy z patelni dodajemy sos sojowy oraz olej sazamowy, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z prazonym sezamem po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.09.2014 14:58
pyszna odmiana zwykłej fasolki z bułką tartą na masełku
dagita 01.09.2014 22:02
Jeszcze trochę a fasolki będę miała tyle, że trzeba będzie próbować nowych smaków, aby dać radę ją zjeść :) Ten przepis mi się podoba i zabieram do wypróbowania :)
Pani Domu 31.08.2014 18:25
fajny pomysł
mrtikraj 31.08.2014 16:35
Super! Muszę wypróbować :)
barbara11561 31.08.2014 15:42
uwielbiam fasolkę,ale z sezamem jej nie robiłam:)
Ania84 31.08.2014 14:23
fajna, z sezamem brzmi ciekawie
Motorek 31.08.2014 13:40
Bardzo dobra
2milutka 31.08.2014 13:34
z sezamem jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak