Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszne sezonowe danie - fasolka szparagowa z bułką tartą i masełkiem. Młodej fasolki nie trzeba obierać, więc przygotowanie tego dania zajmie Wam niej niż 15 minut.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 garście
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

1. Fasolkę myjemy, obieramy z końcówek i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

2.Bułkę tartą rumienimy na rozgrzanej patelni, dodajemy masło polewamy fasolkę.

3. Na koniec kładziemy kilka dodatkowych płatków masła i przykrywamy, aby się rozpuściło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 30.08.2014 12:24
idealna do jajka sadzonego
VioletoweKucharzenie 30.08.2014 12:07
Moja ulubiona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak