Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w słoikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1,5 kg
marchewka 1 kg
cebula 0.5 kg
ocet 4 łyżki
cukier 3 łyżki
sól do smaku 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w słoikach

Marchew trzemy, fasolkę kroimy ,cebule kroimy w dowolną kostkę.Do rondelka wlewamy 3/4 szklanki oleju u 8 łyżek wody wkładamy marchew i ją dusimy do miękkości ,cebule zeszklamy na 1/2 szklanki oleju.Fasolę gotujemy do miękkości gdy wszystko będzie gotowe przekładamy do jednej miski dodajemy pozostałe składniki mieszamy i wkładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.12.2014 12:47
fajne zapasy domowe
mirosława4 03.12.2014 11:47
ciekawy przepis warty wypróbowania
nogawkuchni 03.12.2014 11:24
Bardzo smakowita fasolka,ciekawy przepis,bardzo lubię takie fasolkowe wytwory.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak