Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na piątek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 150 gram
fasolka szparagowa 800 gram
ogórek 3
cukinia 400 gram
koper
szczypior
cebula 2
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy
mąka 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
seler naciowy 3 gałązki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
pietruszka
Majeranek suszony Prymat pół łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na piątek

Fasolkę szparagową podgotowujemy w wodzie przez około 20 minut (aż lekko zmięknieje).
W tym czasie masło lub margarynę roztapiamy w osobnym garnku, dodajemy pokrojoną w plastry cebulkę oraz czosnek przetart przez praskę, Dusimy pod przykryciem przez około 10 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i ogórki. Posypujemy szypiorkiem, pietruszką, koprem (po około 3 łyżki każdego) oraz selerem.
Po około 20 minutach (aż cukinia zmięknie) wrzucamy podgotowaną fasolkę szparagową oraz przecier pomidorowy. Mieszamy.
Po upływie 10 minut dodajemy majeranek, paprykę, kucharek, sól i pieprz do smaku.
W osobnym garnku mieszamy mąkę ze śmietanką, dotąd aż nie będzie grudek i zaciągamy tą mieszanką warzywa. Mieszamy wszystko i ściągamy z ognia.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 18.10.2013 08:32
bardzo dobra
joanna__s 11.07.2013 17:49
Uwielbiam fasolkę pod każdą postacią. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak