Fasolka szparagowa na parze podduszana na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • masło

    2 łyżki
  • koper

    1/5 pęczka
  • woda

    1,5 litra
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę,nałożyć na garnek nadstawkę do gotowania na parze.Włożyć umytą i oczyszczoną z końcówek fasolkę i gotować 20 minut pod przykryciem. Na patelni stopić masło dodać ugotowaną fasolkę,doprawić solą i pieprzem,dusić przez 5 minut.Fasolkę przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.10.2014 16:02
bardzo lubię
krystyna330 14.11.2013 14:00
wygląda bardzo smacznie
Danka 10.11.2013 07:57
pyszna zwłaszcza w sezonie letnim
Róża1 04.10.2013 15:55
na pewno pyszna:-)
Dorota59 10.07.2013 21:25
jutr robię fasolkę na obiad-mniam
Maniek2 27.09.2012 09:24
uwielbiam
pestka 24.09.2012 12:33
od dziś gotuję na parze- pyszna
Elżbieta17 06.09.2012 20:20
pyszna i zdrowa:)
asia1985 26.08.2012 19:35
pyszna :)
fictor123 22.08.2012 21:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat