Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po mojemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 400 g
majeranek 1 łyżka
koncentrat 2-3 łyżki
papryka żółta 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po mojemu

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut odlać wodę i ponownie zalać wrzątkiem odstawić aby fasolka napęczniała najlepiej na noc.
Krok 1 - Fasolka po mojemu foto
2
Kiełbasę skroić w kostkę. Cebule obrać skroić w piórka. Paprykę opłukać skroić w kostkę.
Krok 2 - Fasolka po mojemu foto
3
Z fasoli odlać wodę. Zalać fasolę zimną wodą i gdy zacznie się gotować dodać kiełbasę i cebulę. Gotować na wolnym ogniu aż fasolka będzie miękka.
Krok 3 - Fasolka po mojemu foto
4
Pod koniec gotowania wrzucić paprykę dodać majeranek. Dodać koncentrat i ketchup wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem i kucharkiem. Gotować wszystko razem jeszcze ok 8 minut.
Krok 4 - Fasolka po mojemu foto
5
Podawać na gorąco.
Krok 5 - Fasolka po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.04.2013 21:24
pyszna fasolka
Bernadeta1 15.04.2013 21:03
lubię taką zupke
iwi 15.04.2013 21:02
I obiad gotowy.
Drianna
Drianna 15.04.2013 20:57
nigdy nie gotowałam fasolki z papryką, aczkolwiek podoba mi się taka wariacja
Gracer 15.04.2013 20:49
apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak