Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
kiełbasa 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 szt
Majeranek suszony Prymat 0,5 opak
przecier pomidorowy 1 opak
pomidory suszone Smak 50 gram
cebula 3 szt

Porada

Warto dodań dodawać różne aromatyczne dodatki ja do swojej fasolki lubię dodawać suszone pomidory ponieważ dodają one niezwykłego smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi

Kroki postępowania

1
Fasolę namaczamy w wodzie najlepiej kilka godzin aż napęcznieje
Krok 1 - Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi foto
2
Kiełbaskę kroimy w kostkę
Krok 2 - Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi foto
3
Kiełbaskę podsmażamy z cebulką
Krok 3 - Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi foto
4
Do podsmażonej cebulki z kiełbaską dodajemy posiekane suszone pomidorki
Krok 4 - Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi foto
5
Fasolę lekko podgotowujemy dodajemy liść laurowy i ziele angielskie po około 5-10 min dodajemy kiełbaskę z cebulką i pomidorkami, doprawiamy majerankiem i gotujemy przez 20-30 min na małym ogniu
Krok 5 - Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi foto
6
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze przez 30 min

Życzymy Smacznego !!!
Krok 6 - Fasolka po bretońsku wg Agula&Stabi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak