Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku po mojemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 500 g
boczek wędzony 400 g
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku po mojemu

Fasolę na noc zalewam wodą.Potem namoczoną fasolę wrzucić do garnka, zalać wodą lub bulionem,dodać przyprawy oraz pokrojoną cebulę i gotować aż fasola będzie miękka.W międzyczasie boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni,dodać do garnka.Dodać również koncentrat pomidorowy,doprawić jeśli trzeba.Woda podczas gotowania odparuje i masa zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.02.2014 16:14
pyszna fasolka ;)
caralajna 15.10.2013 07:28
bardzo smaczna fasolka
Renata22 22.09.2013 18:18
Za fasolką przepadam!;)Pyszna zapewne!
Łukasz15 16.09.2013 09:09
Przepyszne danie
aisza1 05.09.2013 09:10
dawno nie jadłam
ONY_za_kare 25.02.2013 09:05
taka jak lubie!
Adam/ZUB3R 24.02.2013 15:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak