Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 paczka
udka kurczaka
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa
sól i pieprz
cebule 2
kiełbasa 3 laski
olej
mąka ziemniaczana

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę moczymy na noc w wodzie.Następnego dnia gotujemy z udkiem z kurczaka 1 lub 2 i z kostką rosołową.Gdy mięso bedzię miękkie wyjmujemy i oddzielamy je od kości.Do fasolki dodajemy koncentrat pomidorowy 2 łyżki i rozdrobnione mięso z kurczaka.Doprawiamy.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Następnie smażymy cebulke z kiełbasą i dodajemy do fasolki.Gotujemy jeszcze trochę aby składniki dały smak naszej fasolce.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Gdy fasola będzie miękka zagęszczamy ją mąką ziemniaczaną.Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej wody,,gęstość sami regulujemy jak kto lubi.Smacznego.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.11.2014 12:26
moja ulubiona
Hrabina w kuchni 10.11.2014 20:08
Z kurczakiem jeszcze nie robiłam.
asienka15 10.11.2014 16:31
Super na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak