Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 50 dg
marchew 2 - 3 sztuki
cebula 1 sztuka
seler naciowy 4 łodygi
papryka czerwona 1 sztuka
puree ze świeżych pomidorów 1 szklanka
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej roślinny
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolada

Fasolę moczyć przez noc w zagotowanej wodzie w pokojowej temperaturze. Rano wyciągnąć ją i dać do gotującej wody. Gotować 2 godziny, aż zmięknie. Następnie dodać pokrojoną w krążki marchew i seler oraz paprykę pokrojone na niewielkie kawałki. Gotować na niedużym ogniu przez 5 - 7 minut (wszystkie warzywa winny być zanurzone w wodzie).
Cebulę pokroić i usmażyć na oleju. Następnie wraz z puree i przecierem dać do fasoli. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak