FASOKA DO SŁOIKÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 KG
  • cebula

    20 DAG
  • marchew

    20 DAG
  • papryka czerwona

    1 KG
  • olej

    3/4 SZKL
  • cukier

    3 ŁYŻKI
  • sól

    1 ŁYŻKA
  • ocet

    1 1/2 ŁYŻKI
  • liść laurowy

    1 SZT
  • MAŁY PRZECIER POMIDOROWY

    1 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

FASOLE POKROIĆ I UGOTOWAĆ. CEBULE OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ, MARCHEW UMYĆ OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE. PAPRYKĘ UMYĆ POKROIĆ W PASKI. CEBULE, MARCHEW I PAPRYKĘ SMAŻYĆ NA OLEJU PRZEZ 15 MINUT. DODAĆ PRZECIER I UGOTOWANĄ FASOLKĘ SMAŻYĆ JESZCZE PRZEZ 20 MINUT, DODAĆ PRZYPRAWY I NAŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW. ZAGOTOWAĆ 15 MINUT

JEŻELI JEST ZBYT SUCHE DODAĆ TROCHĘ WODY JAK SIĘ SMAŻY.
PYSZNE NA ZIMNO I NA GORĄCO!!!
NIE TRZEBA DAWAĆ PAPRYKI JEŚLI KTOŚ NIE LUBI

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat