Farsz kapuściany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • marchew

    1 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • kapusta biała

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, gotujemy przez 10 minut po czym dodajemy odciśniętą kapustą kiszoną (dolewamy około szklanki wody) i ziele angielskie i gotujemy jeszcze 10 minut. Odcedzamy, studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę, lekko przesmażamy, dodajemy do kapusty z marchewką. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 10.11.2011 21:04
do krokiecików

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat