Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do uszek wgilijnych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
maślaki 2 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do uszek wgilijnych

Grzyby moczymy w wodzie około 2 godzin. Nastepnie gotujemy. Obgotowane grzyby drobno siekamy. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni podsmażamy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy do niej grzyby i razem podsmażamy. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.

Nastepnie zagniatamy ciasto na pierogi. Wycinamy kółka i nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi a następnie brzegi naprzeciwko siebie. Gotowe uszka gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z barszczykiem wigilijnym. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 14.07.2013 21:41
niestety nie przepadam, ale dla tradycji zjadam jedno
Ewelina47 03.03.2013 21:15
uszka mogłabym jeść codziennie .....
Lemon 27.12.2012 23:31
fajny
gosia1988 27.12.2012 21:21
fajny
gosia561 27.12.2012 21:18
jak mój:)
usmiech 27.12.2012 21:17
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak