Farsz do uszek wgilijnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • maślaki

    2 suszone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w wodzie około 2 godzin. Nastepnie gotujemy. Obgotowane grzyby drobno siekamy. Następnie na rozgrzanym oleju na patelni podsmażamy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy do niej grzyby i razem podsmażamy. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.

Nastepnie zagniatamy ciasto na pierogi. Wycinamy kółka i nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi a następnie brzegi naprzeciwko siebie. Gotowe uszka gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z barszczykiem wigilijnym. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 14.07.2013 21:41
niestety nie przepadam, ale dla tradycji zjadam jedno
Ewelina47 03.03.2013 21:15
uszka mogłabym jeść codziennie .....
Lemon 27.12.2012 23:31
fajny
gosia1988 27.12.2012 21:21
fajny
gosia561 27.12.2012 21:18
jak mój:)
usmiech 27.12.2012 21:17
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat