Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fajita z piersi kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Fajita

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
papryczka chilli 1 sztuka

Marynata

olej roślinny 3 łyżki
kolendra mielona 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczki

Sos

majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fajita z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
1. Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą myjemy, wyrzucamy pestki i kroimy w podłużne paski. Tak samo postępujemy z cebulą i piersią z kurczaka. Wrzucamy wszystkie składniki do miski.
Krok 1 - Fajita z piersi kurczaka foto
2
2. Z podanych składników robimy marynatę, wlewamy do miski, wszystko mieszamy i odkładamy na godzinę.
Krok 2 - Fajita z piersi kurczaka foto
3
3. Rozgrzewamy mocno patelnię i smażymy do miękkości mięso z warzywami. Na koniec dodajemy pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli.
Krok 3 - Fajita z piersi kurczaka foto
4
4. Podajemy w tortilli z ostrym sosem majonezowym.

Smacznego !!!
Krok 4 - Fajita z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.03.2014 09:54
smaczne jedzonko :)
eMMe 27.03.2014 22:35
Pyszna fajita:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak