Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EXPRESOWA BOTWINKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
wywar mięsny 2 litry
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
koperek 1 pęczek
koncentrat z buraków 1/2 butelki
śmietana 12% 250 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: EXPRESOWA BOTWINKOWA

Kroki postępowania

1
Botwinkę myjemy i przygotowujemy wywar mięsno warzywny
Krok 1 - EXPRESOWA BOTWINKOWA foto
4
Do wywaru mięsno- warzywnego wrzucam pokrojone w kostkę ziemniaki, Gdy są na pół miękkie dodajemy pokrojoną drobno botwinkę. Ja kroje wszystko łącznie z łodyżkami. Gotujemy mniej więcej 20 minut.
Krok 2 - EXPRESOWA BOTWINKOWA foto
5
Dla uzyskania ładniejszego koloru dodaję trochę koncentratu buraczanego i zaprawiam śmietaną. Na koniec wrzucam łyżkę pokrojonego świeżego koperku, by poczuć smak wiosny.
Krok 3 - EXPRESOWA BOTWINKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.06.2015 18:40
Robiłam już tą zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak