Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki cielece z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica cielęca 500 g
oliwa
mąka
masło
wino białe wytrawne 80 ml
cytryna
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki cielece z cytryną

z cytryny ukrój 8 plasterków a z reszty wyciśnij sok.Każdą polędwiczkę podziel na 4 kawałki dopraw i obtocz w mące i obsmaż z obu stron..Wyjmij a na patelnie wlej wino i sok z cytryny.Gotuj ok 20 min,dodaj masło i dopraw.Włóż eskalopki aby się podgrzały.Podawaj z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak