eskalapki cielęce po wlosku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kotlety bez kości

    4 sztuki
  • pomidor

    3 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Estragon
Sól, pieprz
Masło roślinne 5 dag
Olej 3 łyżki
Cebula 1 sztuka
Posiekana zielona pietruszka

Kotlety zbić dobrze z obu stron, posolić, włożyć eskalopki i szybko zrumienić z obu stron. Następnie dodac pokrojone pomidory, czosnek i estragon, przykryć i dusić przez chwilę na słabym ogniu. Przed podaniem wyjąć eskalopki, sos przetrzeć, polać nim mięso i posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat