Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Endywia smażona.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

endywia 2 sztuki
masło 2 łyzki
cukier 1,5 łyżeczki
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
krem balsamico 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Endywia smażona.

Endywię umyć pod bieżącą wodą..W garnuszku zagotować wodę,wsypać szczyptę soli,endywię pokroić na ćwiartki,i chwilę blanszować.przełożyć na sitko by ociekła z wody.
W rondelku roztopić masło,dodać cukier i podgrzewać do momentu rozpuszczenie się cukru.Wlać krem balsamiczny,dodać pieprz i sól,włożyć endywię i smażyć do momentu uzyskania złotego koloru.
Podawać na gorąco z truskawkami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.04.2014 20:44
fajnie podane
Dorian 13.04.2014 11:57
pyszna cukoria, choc polaczenie z truskawkami jest zaskakujace
kloruś 09.04.2014 18:23
Pycha! szkoda że to trochę niedoceniane u nas warzywo
IZABELA29 09.04.2014 09:45
jak smacznie podane
migotka28 08.04.2014 22:20
bardzo ładnie wyglada ciekawe jak smakuje w pierwszej chwili myśłłam że to banany
luna76 08.04.2014 21:02
Interesujący przepis :)
Maria 70 08.04.2014 19:15
Lubię smażone sałaty,cykorii jeszcze nie smażyłam
Bernadeta1 08.04.2014 17:01
coś innego i pysznego
Ola1young 08.04.2014 16:39
dla mnie nowość ,na pewno jest smaczne :)
adelajda 08.04.2014 15:50
Super ! ciekawy przepis :)
Ania84 08.04.2014 13:53
pysznie wygląda
IwonaDD 08.04.2014 13:48
wyjątkowe połączenie smaków
wwwiolka 08.04.2014 13:26
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak