Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Enchillady

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka jalapeno 2
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukrydza z puszki 1/2 puszki
cebula czerwona posiekana
czosnek ząbek
oregano 1 łyżeczka
ole 2 łyżeczki
sól
pieprz
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Enchillady

Sos:
5 Papryk Czerwonych
2 papryczki Chilli
zabek czosnku
łyżka majeranku
olej do smażenia

Papryczki Jalapeno wyczyscic z ziarenek i drobno pokroic,rowniez drobno pokroic czosnek i cebulke.Wołowine podsmazyc na suchej patelni az pusci soki,dodac dwie lyzki oleju i wszystkie drobno pokrojone produkty czyli papryczki,cebulke i czosnek.smazyc az zmieknie.dodac pomidory z puszki,fasole,kukurydze i szklanke sera startego,wsyztko wymieszac doprawiajac sola pieprzem ,oregano.
Przygotowanie sosu:Wyczyscic papryki czerwony z nasionek,drobno pokroic,i ugotowac do miekkosci w malej ilosci wody,ta wode zostawic.do papryki ugotowanej,dodac drobno pokrojony czosnek,i posmazyc to na patelni z olejem dodajac oregano,pieprz sol,i podlac to wywarem z papryki(woda ktora zostala)

na koniec placki tortilli nafaszerowac farszem,zwinac w rulon jak krokieta,wstawic do naczynia zaroodpornego,polac sosem i posypac resztka zoltego sera.zapiekac 15-20 minut przy 220 stopniach.
Smacznego!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.05.2013 11:55
bardzo smaczne
iwi 12.05.2013 20:32
Rewelacyjne jedzonko
Rafał3 12.05.2013 20:20
wyśmienite jedzonko
Boska_Agatka 12.05.2013 20:18
pyszności palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak