Przepis i sposób przygotowania na: Enchillady
5 Papryk Czerwonych
2 papryczki Chilli
zabek czosnku
łyżka majeranku
olej do smażenia
Papryczki Jalapeno wyczyscic z ziarenek i drobno pokroic,rowniez drobno pokroic czosnek i cebulke.Wołowine podsmazyc na suchej patelni az pusci soki,dodac dwie lyzki oleju i wszystkie drobno pokrojone produkty czyli papryczki,cebulke i czosnek.smazyc az zmieknie.dodac pomidory z puszki,fasole,kukurydze i szklanke sera startego,wsyztko wymieszac doprawiajac sola pieprzem ,oregano.
Przygotowanie sosu:Wyczyscic papryki czerwony z nasionek,drobno pokroic,i ugotowac do miekkosci w malej ilosci wody,ta wode zostawic.do papryki ugotowanej,dodac drobno pokrojony czosnek,i posmazyc to na patelni z olejem dodajac oregano,pieprz sol,i podlac to wywarem z papryki(woda ktora zostala)
na koniec placki tortilli nafaszerowac farszem,zwinac w rulon jak krokieta,wstawic do naczynia zaroodpornego,polac sosem i posypac resztka zoltego sera.zapiekac 15-20 minut przy 220 stopniach.
Smacznego!!!!!!!!!