Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Empanadas

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
mąka kukurydziana 150 gram
woda ciepła 3/4 szkl
sól 1 płaska łyżeczka
Nadzienie:
szynka
ser żółty
Dodatki:
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Empanadas

Obie mąki wymieszać ze solą, dodać wodę i zarobić ciasto , Ciasto powinno być elastyczne. Odłożyć do lodówki na ok 15 min. Szynkę gotowaną pokroić i wymieszać ze startym serem. Ciasto wyjąć i rozwałkować , dużą szklanką wycinać krążki i nakładać farsz. Zlepiać pierożki i smażyć na głębokim oleju. Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak