Ekspresowe spaghetti

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorów

    1 puszka
  • czosnek

    2 zabki
  • cebula biała

    2 szt
  • śmietany 22%

    200 ml
  • wysuszonego strączka chilli (bez pestek),

    1 cm
  • sól

    1 szczypta
  • spaghetti

    25 dag
  • parmezan starty

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Spghetti ugotować w dużej ilości wody \"al dente\". Odcedzić, zahartować w zimnej wodzie.

2. W czasie gdy spaghetti się gotuje pokroić cebulę w drobną kostkę i wrzucić razem z chilli na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek i pomidory w puszce. Dodać garść suszonej bazylii, rozgotować pomidory, doprawić solą, dodać śmietanę. Wymieszać.

3. Ugotowane spaghetti zmieszać z sosem pomidorowym i podgrzać. Podawać posypane parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta-25 19.07.2011 22:24
Uwielbiam spaghetti :) Bardzo często je jadam :)
Anna141 11.05.2011 08:44
smaczne:)
novita26 08.05.2011 11:27
proste szybkie i smaczne mniam
ada12302 05.05.2011 22:36
dobry przepis
berys18 12.03.2011 15:12
fajny pomysł
Barbara55 08.02.2011 14:52
wolę tradycyjny makaron
eli82 21.12.2010 10:43
szybkie i dobre
Jolanta40 20.11.2010 22:13
szybki obiad
Joanna108 03.10.2010 08:06
Szybkie i małopracochłonne - w sam raz na szybki i smaczny obiadek po pracy.
aga130982 11.07.2010 12:37
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat