Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidorów
1 puszka -
czosnek
2 zabki -
cebula biała
2 szt -
śmietany 22%
200 ml -
wysuszonego strączka chilli (bez pestek),
1 cm -
sól
1 szczypta -
spaghetti
25 dag -
parmezan starty
5 dag
Przepis i sposób przygotowania Ekspresowe spaghetti
2. W czasie gdy spaghetti się gotuje pokroić cebulę w drobną kostkę i wrzucić razem z chilli na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Dodać przeciśnięty czosnek i pomidory w puszce. Dodać garść suszonej bazylii, rozgotować pomidory, doprawić solą, dodać śmietanę. Wymieszać.
3. Ugotowane spaghetti zmieszać z sosem pomidorowym i podgrzać. Podawać posypane parmezanem.
Komentarze (10)