Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eintopf po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 700 g
pomidory krojone z puszki
passata pomidorowa
kukurydza w puszce
fasola czerwona z puszki
groszek konserwowy
papryka czerwona
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Eintopf po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem z czajnika i gotować do miękkości dodając sól, ziele angielskie i liście laurowe.
Krok 1 - Eintopf po meksykańsku foto
2
W osobnym garnku ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę i plasterki marchewki.
Krok 2 - Eintopf po meksykańsku foto
3
Do niemal miękkiego mięsa wlać pomidory razem z zalewą i passatę pomidorową - dodać paprykę pokrojoną w paski. Gotować do lekkiego zagęszczenia.
Krok 3 - Eintopf po meksykańsku foto
4
Sos mięsno-pomidorowy połączyć z ziemniakami (razem z wywarem) - dodać świeżego ogórka pokrojonego w paseczki.
Krok 4 - Eintopf po meksykańsku foto
5
Do garnka dodać odcedzoną i przepłukaną na sitku fasolę, kukurydzę i groszek.
Krok 5 - Eintopf po meksykańsku foto
6
Podawać z ulubionym pieczywem - ja uwielbiam z dodatkiem tostów z pieczywa pszenno-żytniego.
Krok 6 - Eintopf po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.01.2016 12:39
Polecam, bo zupka jest łatwa, bardzo energetyczna i idealna na tę porę roku :)
A_Ka 02.01.2016 22:44
ciekawie wygląda, kiedyś się skusze na zrobienie
kd045 01.01.2016 20:55
mmm mi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak