Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70 dag
cebula biała 1 szt.
orzechy włoskie 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
żurawina suszona 3/4 szklanki
Goździki całe Prymat 4 szt
sól do smaku
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z orzechami

Wykonanie:
Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i rozgotować. Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle, wrzucić żurawinę i posiekane orzechy. Następnie lekko posolić, podlać odrobiną wody i poddusić. Dynię odsączyć z wody, połączyć z owocami i cebulą oraz zgniecionymi goździkami. Jeszcze raz poddusić przez kilka minut i przed podaniem posypać posiekaną miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.10.2015 10:50
ciekawa propozycja przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak