Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe orzeźwienie z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
czereśnie kilka łyżek
woda 1 litr

Porada

Do deseru można użyć również innych owoców.

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe orzeźwienie z owocami

Galaretkę truskawkową i galaretkę cytrynową przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Galaretkę truskawkową przelej do małych przezroczystych szklanek, galaretkę żółtą w miseczce odstaw w chłodne miejsce, aby zastygła.
Szklanki wypełnione czerwoną galaretką wstaw do lodówki. Gdy czerwona galaretka porządnie zastygnie na jej powierzchni poukładaj połówki czereśni.
Ja użyłam czereśni z syropu, ale mogą też być świeże czereśnie wydrylowane i przekrojone na pół. Na rozłożone czereśnie wyłóż zastygniętą galaretkę cytrynową.
Zostaw odrobinę galaretki cytrynowej w miseczce i wstaw na chwilę do mikrofalówki lub postaw na małym palniku, aby się rozpuściła. Na żółtej galaretce ułóż "obrączkę" z czereśni. Całość zalej rozpuszczoną żółtą galaretką i ponownie wstaw deser do lodówki, aby galaretka porządnie się zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 14.04.2014 19:37
fajne są takie galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak