Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe orzeźwienie z owocami
Galaretkę truskawkową przelej do małych przezroczystych szklanek, galaretkę żółtą w miseczce odstaw w chłodne miejsce, aby zastygła.
Szklanki wypełnione czerwoną galaretką wstaw do lodówki. Gdy czerwona galaretka porządnie zastygnie na jej powierzchni poukładaj połówki czereśni.
Ja użyłam czereśni z syropu, ale mogą też być świeże czereśnie wydrylowane i przekrojone na pół. Na rozłożone czereśnie wyłóż zastygniętą galaretkę cytrynową.
Zostaw odrobinę galaretki cytrynowej w miseczce i wstaw na chwilę do mikrofalówki lub postaw na małym palniku, aby się rozpuściła. Na żółtej galaretce ułóż "obrączkę" z czereśni. Całość zalej rozpuszczoną żółtą galaretką i ponownie wstaw deser do lodówki, aby galaretka porządnie się zastygła.