Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
marchew mrożona 450 g
cebule 2
pomidory krojone z puszki 1
czosnek 3 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
Kmin rzymski mielony Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa

Kroki postępowania

1
Marchewkę wrzucić na wrzątek i gotować 2 minuty. Odcedzić.
Krok 1 - Duszone warzywa foto
2
Warzywa umyć, obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę i seler naciowy w plasterki. Czosnek posiekać.
Krok 2 - Duszone warzywa foto
3
Cebulę zbrązowić na oleju.
Krok 3 - Duszone warzywa foto
4
Dodać ziemniaki, marchew, seler naciowy i przyprawy, poddusić do miękkości.
Krok 4 - Duszone warzywa foto
5
Dodać pomidory z puszki i natkę pietruszki.
Krok 5 - Duszone warzywa foto
6
Wlać ok. 1 szklanki wody i całość dusić do miękkości pod przykryciem. Jesli potrzeba, jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 6 - Duszone warzywa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.01.2015 23:02
Zdrowe i smaczne :)
Babeczka35 27.01.2015 20:42
Smaczne danie:)
as28 27.01.2015 18:43
lubię duszone warzywa i często jem taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak