Duszona wątróbka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    1-2 płaty
  • mąka

    do obtoczenia
  • woda

    do smaku
  • cebula

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszona wątróbka foto
Wątróbkę płukamy i kroimy w mniejsze paski. Następnie obtaczmy w mące z obu stron.
Krok 2 - Duszona wątróbka foto
Obtoczoną wątrobę podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 3 - Duszona wątróbka foto
Następnie podsmażoną wątróbkę przekładamy do garnka a na patelni i tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 4 - Duszona wątróbka foto
Podsmażoną cebulę dodajemy do wątróbki , wszystko podlewamy wodą tak aby cała wątróbka była zajęta. Dusimy na małym ogniu około 10-15 minut.
Krok 5 - Duszona wątróbka foto
Gotową wątróbkę podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 15.05.2013 21:00
ja bardzo lubię wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat