Duszona polędwica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • olej

    7 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżki
  • papryka

    1 (płatki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszona polędwica foto
7 łyżek oleju wymieszać z ziołami, przyprawą do wieprzowiny, suszoną papryką, solą ziołową i wyciśniętym czosnkiem.
Krok 2 - Duszona polędwica foto
Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 3 - Duszona polędwica foto
Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
Krok 4 - Duszona polędwica foto
Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 26.12.2012 22:42
Bardzo dobrze przyprawione mięsko.
Andysz 24.04.2012 10:17
piękne danie...;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat