Duszona kapusta na masełku

Duszona kapusta na masełku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

  • cebula

  • sól

    łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • suszone pomidory z czosnkiem

    0,5 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony

  • zioła dalmatyńskie

  • koperek

  • kapusta

    0,5 średnia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Zasypujemy łyżeczką soli i lekko zagniatamy ręką. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Podsmażamy aż lekko się przyrumieni. Dodajemy kapustę i drobno pokrojoną marchew. Przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, ziołami dalmatyńskimi i pieprzem. Wkładamy liść laurowy.

Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Co jakiś czas mieszamy. Na koniec obficie posypujemy posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

23.09.2012 15:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat