Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasolka szparagowa
600gram -
olej do smażenia
-
cebula
1sztuka -
czosnek
2 ząbki -
cukinia
1 nieduża -
papryka
1 mała -
Kucharek przyprawa do potraw
-
kukurydza
do posypania -
cytryna
sok do smaku
Przepis i sposób przygotowania Duszona cukinia z fasolką szparagową
*cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju
*dodać cukinię pokrojoną w słupki (młodą nie obieram, kroje w plastry , a potem w słupki)
*dodać drobno pokrojoną paprykę, posypać kucharkiem, dusić chwilę, warzywa mają być twardawe
*dodac fasolke i kukurydzę, chwilę jeszcze dusic
*na tależu doprawic sokiem z cytryny
*podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek np. do obiadu
Smacznego!!!
Komentarze (6)