Duszona cukinia z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    600gram
  • olej do smażenia

  • cebula

    1sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukinia

    1 nieduża
  • papryka

    1 mała
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • kukurydza

    do posypania
  • cytryna

    sok do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*fasolkę ugotować w osolonej wodzie
*cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju
*dodać cukinię pokrojoną w słupki (młodą nie obieram, kroje w plastry , a potem w słupki)
*dodać drobno pokrojoną paprykę, posypać kucharkiem, dusić chwilę, warzywa mają być twardawe
*dodac fasolke i kukurydzę, chwilę jeszcze dusic
*na tależu doprawic sokiem z cytryny
*podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek np. do obiadu
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 20.11.2012 22:43
smacznie
Elżbieta17 12.11.2012 17:14
smaczny obiad:)
gosia1988 30.10.2012 12:21
super
Jodaj 25.09.2012 08:41
superowe :)
caralajna 14.08.2012 08:32
pyszny pomysł na fasolkę
kulinarny smak 13.08.2012 07:30
fajna alternatywa dla lecza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat