Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe udka po potocku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2
miód 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 cytryny
czosnek 4-5 ząbków
winogrona
sól do smaku
oliwa
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe udka po potocku

Kroki postępowania

1
Gotujemy udka w wodzie około 25 minut.
Między czasie przygotowujemy marynatę .Czosnek drobno siekamy .Miód oraz sos sojowy , tymianek(suszony)sok z cytryny podgrzewamy , dodajemy czosnek .
Krok 1 - Drobiowe udka po potocku foto
2
Wyciągamy ugotowane udka ,układamy w naczyniu żaroodpornym , posmarowanym oliwą , solimy.
Krok 2 - Drobiowe udka po potocku foto
3
Udka zalewamy marynatą , przykrywamy folią aluminiową , odstawiamy na 30 minut.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C , pieczemy 30 minut .
Krok 3 - Drobiowe udka po potocku foto
4
Winogrona oczyszczamy, myjemy , dodajemy do udek i pieczemy kolejne 10-20 minut .Winogrona wg wlasnego uznania , ja użyłam z własnej dzialki , fioletowych .
Krok 4 - Drobiowe udka po potocku foto
5
Podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 5 - Drobiowe udka po potocku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 26.10.2013 20:55
smacznie wygladają
wirtualnykucharz 26.10.2013 17:42
pysznie wyglądają , a ja lubię każde mięsiwo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak