Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z małych roladek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi podwójne 2 szt
por 1
suszone pomidory 4
kabanos 1
żółty ser 2 plasterki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 3 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z małych roladek

Kroki postępowania

1
Piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do drobiu. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa.
Krok 1 - Drobiowe szaszłyki z małych roladek foto
2
Na środek kładziemy plasterek żółtego sera.
Krok 2 - Drobiowe szaszłyki z małych roladek foto
3
Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką. Podsmażamy na patelni z każdej strony przez 1 minutę, mięso w środku ma być surowe, a z zewnątrz przyrumienione.
Krok 3 - Drobiowe szaszłyki z małych roladek foto
4
Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Smażymy na patelni ok. 2 minut z każdej strony. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Krok 4 - Drobiowe szaszłyki z małych roladek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 14.09.2012 10:51
Śliczne te szaszłyki :)
zdeba 13.09.2012 22:58
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak