Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z czarnuszką

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
Czarnuszka nasiona Prymat

dodatkowo

roszponka 2 garście
pomidorki koktajlowe
marchewka ugotowana
fasolka szparagowa

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z czarnuszką

Filet z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w paski. Mięso oprószamy solą oraz papryką mieloną. Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką. Przekładamy do parowara i gotujemy przez 20 minut.

Szaszłyki podajemy na sałacie w towarzystwie pomidorów i ugotowanej fasolki z marchewką (warzywa gotowane na parze)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.10.2015 16:25
bardzo apetyczne
adelajda 11.09.2015 16:15
Pyszne szaszłyki :)
Futka 06.09.2015 11:26
Przepyszne szaszłyki. Chętnie skosztowałabym tych smakowitości :)
dollce 05.09.2015 22:22
Fajna propozycja :)
Damiano
Damiano 05.09.2015 22:21
Ciekawy pomysł
Bernadeta1 05.09.2015 21:30
Ciekawy smak z czarnuszką
Franciszek 05.09.2015 19:37
Super danie
Babeczka35 05.09.2015 19:36
Smaczne danie.
gosia56 05.09.2015 19:01
Super widzę że czarnuszka zagościła w Twojej kuchni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak