Drobiowe szaszłyki z czarnuszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Czarnuszka nasiona Prymat

dodatkowo

  • roszponka

    2 garście
  • pomidorki koktajlowe

  • marchewka ugotowana

  • fasolka szparagowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w paski. Mięso oprószamy solą oraz papryką mieloną. Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką. Przekładamy do parowara i gotujemy przez 20 minut.

Szaszłyki podajemy na sałacie w towarzystwie pomidorów i ugotowanej fasolki z marchewką (warzywa gotowane na parze)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 29.10.2015 16:25
bardzo apetyczne
adelajda 11.09.2015 16:15
Pyszne szaszłyki :)
Futka 06.09.2015 11:26
Przepyszne szaszłyki. Chętnie skosztowałabym tych smakowitości :)
dollce 05.09.2015 22:22
Fajna propozycja :)
Damiano 05.09.2015 22:21
Ciekawy pomysł
Bernadeta1 05.09.2015 21:30
Ciekawy smak z czarnuszką
Franciszek 05.09.2015 19:37
Super danie
Babeczka35 05.09.2015 19:36
Smaczne danie.
gosia56 05.09.2015 19:01
Super widzę że czarnuszka zagościła w Twojej kuchni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat