Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki ze szpinakiem gotowane na parze

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szpinak świeży 100 g
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki ze szpinakiem gotowane na parze

Filet z kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy na płaty. Posypujemy z obu stron solą,pieprzem i curry.

W garnku roztapiamy masło,dodajemy rozgnieciony czosnek i posiekany szpinak. Dusimy kilka minut,delikatnie przyprawiamy solą.

Na każdym płacie mięsa rozkładamy porcję szpinaku,zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. Roladki układamy w specjalnym garnku z wkładką do gotowania na parze. Gotujemy 20-25 minut. Gotowe roladki podajemy z ugotowanym ryżem bądź kaszą jaglaną i obowiązkowo ze świeżo przygotowaną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.01.2014 08:14
Super, to danie dla mnie!!
Mniam 21.01.2014 00:37
Pyszne roladki i do tego zdrowo przygotowane.
Mysiunia 20.01.2014 21:52
też takie robię :) są pyszne, zdrowe i niskokaloryczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak