Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
szpinak 1 garść
ser żółty 15 dag
Pieprz biały mielony Prymat
mąka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy w poprzek ,żeby nie były grube. Z jednej pojedynczej piersi wyjdą 2 rolady. Mięsko rozbijamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Liście szpinaku myjemy osuszamy i układamy na całej rozbitej piersi. Na szpinaku układamy kawałek sera zółtego -zwijamy w roladę. Obtaczamy w mące. Na patelni rozpuszczamy masło i olej. Smażymy roladki z każdej strony na złoto. Następnie przekładamy do brytfanki układamy po kawałku sera i zapiekamy ok 15 min w 200 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 13.05.2013 13:11
Pyszne aż ślinka leci
mufinka79 09.05.2013 15:16
Ostatnio robiłam, tyle że ze schabu :) Pyszne
malaczarna23 09.05.2013 12:51
pyszniutko tu
iwa643 09.05.2013 12:18
pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak