Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pałeczki w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałeczki z kurczaka 1 kg
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczka
śmietana 1 szklanka
bulion 1 szklanka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
pomidory krojone 1 kartonik
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia 1 łyżka
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pałeczki w sosie pomidorowym

Pałeczki z kurczaka myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Podsmażamy na złoto kurczaka na oleju. Dodajemy paprykę słodką i kolendrę. Mieszamy dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekana cebulę -smażymy. Podlewamy bulionem i dusimy jeszcze ok 10 min. Następnie dodajemy pomidory krojone z kartonika. Dusimy ok 10 min. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec zaciągamy śmietaną. Podajemy ozdobione rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 05.03.2013 17:25
Już mnie kusiły :) Smakowite i pięknie wyglądają
Karolcia12 05.03.2013 08:56
pyszne na obiad i na kolację
iwa643 05.03.2013 08:56
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak