Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka z pieczarką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula 1 szt
pieczarki 5 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżeczka
rosół wołowy 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka z pieczarką

Wątróbkę myjemy osuszamy , wycinamy żyłki i błonki. Posypujemy ją mąką i obsmażamy na oleju z masłem. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę . Mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy kostki rosołowe wołowe i podlewamy wodą. Nakrywamy i dusimy ok 15 min. Na koniec doprawiamy pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 18.11.2013 16:50
Ciekawe połączenie :)
Mysiunia 15.11.2013 16:34
pysznie przyrządzona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak