Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
por 1 sztuka
pieczarki 2-3 sztuki
natka pietruszki
rozmaryn świeży
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany z warzywami

Kroki postępowania

1
Pieczarki, zioła i warzywa umyć, pieczarki pokroić w plasterki, a cukinię i marchewkę i cienkie paski, pora w krązki.
Krok 1 - Dorsz zapiekany z warzywami foto
2
Dorsza uprzednio rozmrożonego pokroić w mniejsze kawałki i ułożyć na folii aluminiowej.
Krok 2 - Dorsz zapiekany z warzywami foto
3
Rybę posypać solą i pieprzem i obłożyć ziołami.
Krok 3 - Dorsz zapiekany z warzywami foto
4
W kolejnym kroku obłożyć dorsza warzywami i grzybami, zwinąć folię i zapiec przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.
Krok 4 - Dorsz zapiekany z warzywami foto
5
Podawać z ziemniaczkami posypanymi siekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Dorsz zapiekany z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.05.2013 22:23
Wyśmienicie przygotowana rybka.
Marta11 02.05.2013 22:08
pysznie wyglada
msmors 02.05.2013 21:56
ciekawy przepis
idealme 02.05.2013 21:33
no i już wiem co jutro na obiadek:)
miki47 02.05.2013 20:42
znakomity przepis
gosia1988 02.05.2013 20:03
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak