Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany z porem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 4 szt
masło 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany z porem

Kroki postępowania

1
Surowe płaty dorsza myjemy, posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiamy na bok.
Krok 1 - Dorsz zapiekany z porem foto
2
W tym czasie pory czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki. Na roztopione na patelni masło wrzucamy pokrojone pory i mocno solimy. Smażymy aż pory będą miękkie i się lekko zarumienią.
Krok 2 - Dorsz zapiekany z porem foto
3
Do rękawa do pieczenia zawiązanego z jednej strony wkładamy rybę, na którą wykładamy usmażone pory, rękaw zawiązujemy z drugiej strony i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30-40 minut.
Krok 3 - Dorsz zapiekany z porem foto
4
Podajemy na gorąco zaraz po upieczeniu.
Smacznego!
Krok 4 - Dorsz zapiekany z porem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 28.06.2013 21:26
uwielbiam dorsza, ciekawy pomysł
Zdzisław 28.06.2013 16:58
dla mnie dobra ryba podana
Barbara777 28.06.2013 14:08
Robię podobnego dorsza, pycha!
bogusia19 28.06.2013 10:06
pięknie wygląda
Mniam 28.06.2013 10:00
Pyszny dorsz!
dodi 28.06.2013 09:32
super dorsz
Agnieszka-87-25 28.06.2013 08:50
musi mieć ciekawy smak
joanna__s 28.06.2013 07:25
Z porem jeszcze nie jadłam, musi być bardzo dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak