Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 4-6 szt.
cebula 7-8 szt.
sól do smaku
mąka krupczatka
olej do smażenia

zalewa

woda 6 szklanka
ocet 10 % 2 szklanki
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w occie

Kroki postępowania

1
Filety czyścimy, kroimy, solimy z obu stron i obtaczamy w mące krupczatce
Krok 1 - Dorsz w occie foto
2
Rybę smażymy na oleju na złoty kolor.
Cebulę kroimy w półksiężyce
Krok 2 - Dorsz w occie foto
3
Usmażone kawałki ryby układamy w salaterce.
Cebulę smażymy na oleju po rybie, a następnie przekładamy do salaterki, na wierzch ryby.
Krok 3 - Dorsz w occie foto
4
Przygotowujemy zalewę. Wodę z octem, listkiem zielem, sola i cukrem (0,5 łyżeczki) należy zagotować, a następnie zalać gorącą zalewą rybę.
Smacznego
Krok 4 - Dorsz w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.01.2015 01:32
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak