Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na parze i puree z batatów

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 40 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
batat 2 szt
masło 3 dag
mleko 5 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na parze i puree z batatów

Kroki postępowania

1
Dorsza pokroić na porcje, oprószyć solą morską i pieprzem i ugotować na parze.

Krok 1 - Dorsz na parze i puree z batatów foto
2
Bataty obrać pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2 - Dorsz na parze i puree z batatów foto
3
Odlać wodę, do batatów dodać masło i mleko i zmiksować blenderem na puree.

Krok 3 - Dorsz na parze i puree z batatów foto
4
Dorsza podawać z puree i dowolną sałatą.
Krok 4 - Dorsz na parze i puree z batatów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:18
Zdrowy obiad.
Wacław 09.06.2015 13:15
pyszne danie podano :-)
sylwia_sl 09.06.2015 12:03
Takie smaki lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak