Dorsz atlantycki panierowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • mąka do obtaczania

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szk
  • zmiksowanych płatków

    1,5 szk
  • kukurydzianych

  • filet z dorsza

    500 g
  • jajko

    2 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza rozmrozić, opłukać, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Zostawić na 15 minut. Zmiksowane płatki połączyć z bułką tartą i pieprzem cayenne. Na patelni rozgrzać olej. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Rybę obtaczać w mące, otrzepać z jej nadmiaru, zanurzać w rozmąconym jajku i panierować w panierce. Kłaść na gorący olej i smażyć po kilka minut z obu storn.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 12.01.2014 12:51
fantastyczna rybka, zjadło by się
usmiech 12.01.2014 12:16
ciekawy przepis
Romanowka 12.01.2014 11:57
smaczna rybka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat