Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz atlantycki panierowany

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka do obtaczania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk
zmiksowanych płatków 1,5 szk
kukurydzianych
filet z dorsza 500 g
jajko 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz atlantycki panierowany

Dorsza rozmrozić, opłukać, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Zostawić na 15 minut. Zmiksowane płatki połączyć z bułką tartą i pieprzem cayenne. Na patelni rozgrzać olej. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Rybę obtaczać w mące, otrzepać z jej nadmiaru, zanurzać w rozmąconym jajku i panierować w panierce. Kłaść na gorący olej i smażyć po kilka minut z obu storn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 12.01.2014 12:51
fantastyczna rybka, zjadło by się
usmiech 12.01.2014 12:16
ciekawy przepis
Romanowka 12.01.2014 11:57
smaczna rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak