Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorayaki

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
miód 2 łyżki
cukier 2/3 szklanki
mąka pszenna 1 1/3 szklanki
woda 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorayaki

Jajka wbij do miski. Dodaj cukier i miód,dokładnie wymieszaj.
Do jajek dodaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Połącz składniki. Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 15 minut.
Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki. Dodaj wodę i wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni smaż placki z obu stron na lekko brązowy kolor. Placuszki smarujemy anko,nutellą itp. i zlepiamy drugim plackiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 12.02.2017 00:22
pyszne placuszki
IKrakowianka 11.02.2017 19:28
pychotka :)
KORAL 11.02.2017 17:21
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak