Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sok pomidorowy

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kg
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 2 łyżeczki
cukier 1,5 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sok pomidorowy

Dojrzałe, umyte pomidory pokroić na ćwiartki. Następnie włożyć do garnka i zagotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ok. 1 godzinie, gdy łupy z pomidorów już odchodzą pomidory przecedzić (1 lub 2 razy) za pomocą sitka i łyżki aż pozostaną tylko łupy i ziarenka. Dodać różową sól himalajską, cukier, pieprz czarny mielony i zagotować. Rozlać sok pomidorowy do wyparzonych słoików, zostawiając margines górny ok. 2 cm, mocno zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.11.2015 10:55
pyszny i zdrowy :-)
Ewelina1991 10.11.2015 08:28
domowy soczek najlepszy!!
Marta1986 09.11.2015 23:10
pyszności mniam
Megg 09.11.2015 23:00
domowy najlepszy
mileneczka5 09.11.2015 21:20
prosty i smaczny sok.
gosia1988 09.11.2015 18:48
ale bym się teraz takiego soku napiła....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak