Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Makaron Jajeczny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 5-6 lyzek
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Makaron Jajeczny

Wysypujemy około 5 dużych czubatych łyżek mąki na stolnicę i tworzymy kopiec z zagłębieniem do którego wbijamy jajka i zagniatamy ciasto ręcznie.Jeśli ciasto klei się do stolnicy, podsypujemy je odrobiną mąki.Kulę zagniecionego ciasta kroimy na pół. Każdą połówkę rozwałkowujemy osobno na grubość kartki papieru.Przekladamy placki na stół wyłożony czystymi ściereczkami kuchennymi. Po kilku-kilkunastu minutach odwracamy je na drugą stronę. Muszą podeschnąć..Każdy placek przełóż z powrotem na stolnicę zwin i cienko pokrój .Gtujemy w osolonej ,wrzacej ,wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.11.2014 12:40
jak za dawnych lat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak